Quantcast
Channel: Associació de Mestres Rosa Sensat: Formació
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2147

L'aprenentatge cooperatiu a l'escola

$
0
0

Tardor 2014 - Hivern 2015 - Formació permanent - Cursos Comuns

Formació en xarxa de centres sobre aprenentatge cooperatiu. L'aprenentatge cooperatiu, malgrat que és assenyalat per tots els experts en educació com una metodologia per a la diversitat, genera un repte important en els mestres. Aquesta formació pretén que parelles de professors es formin i portin a la pràctica experiències d'aprenentatge cooperatiu aprenent a partir del seu disseny i aplicació. A més, les parelles de professors aprendran també compartint les dificultats i experiències amb altres parelles de mestres d'altres centres, en un exercici d'aprenentatge entre iguals amb alumnes, però també entre mestres i centres.

Es tracta d'un curs que combina la formació presencial amb el seguiment i participació en aula virtual. Per aquesta raó es plantegen tres sessions presencials inicials de 4 hores durant el mes d'octubre que serviran per poder compartir els fonaments conceptuals de l'aprenentatge entre iguals i conèixer els diferents mètodes d'aprenentatge cooperatiu i que acabaran amb el disseny d'una activitat a desenvolupar durant els mesos de novembre i desembre als centres. La darrera sessió presencial en què es farà la valoració de les activitats desenvolupades i de les avantatges i reptes que planteja l'aprenentatge cooperatiu es realitzarà el mes de gener.

Marta Flores i Coll, mestra d'educació primària i psicopedagoga. Doctora en Psicologia de l'Educació. Assessora psicopedagògica del professorat i altre personal educatiu en l'àmbit de l'escola inclusiva i l'aprenentatge entre iguals. Coordinadora del programa Llegim en parella (xarxa Euskadi). Professora de la UAB. Membre del Grup de Recerca d'Aprenentatge entre Iguals de l'ICE de la UAB, GRAI:http://grupsderecerca.uab.cat/grai.

Esteve Corominas Baig, mestre d'educació primària. Cap d'estudisde l'Escola Cossetània de Vilanova i la Geltrú. Membre del Grup de Recerca d'Aprenentatge entre Iguals de l'ICE de la UAB.

Observacions:
L'horari de la darrera sessió és de 10 a 13 hores.

Es recomana preferentment fer la formació en equips de dos mestres del mateix centre per potenciar la millora de la pràctica educativa (introduint pràctiques d’aprenentatge entre alumnes a les aules i alhora aprendre els uns dels altres), així com també obtenir el compromís de l’equip directiu del centre per tal de garantir el seu suport en la proposta d’innovació i, en el cas que els resultats siguin positius, tenir l’oportunitat de fer-la sostenible destinant dos nous professors durant futures formacions que s’ofertin.

Inici: 04/10/2014 Professors:


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2147

Trending Articles